MENU

Verslag Chateauroux E29

Gerard van de Bovenkamp Doetinchem winnaar Chateauroux 

 

 

Het is zaterdagmiddag tegen vieren en de spanning in huize van de Bovenkamp loopt flink op.  Uitgaande van meldingen in de voorvlucht is nu het moment om een vroege duif te klokken van de Nationale vlucht vanuit Chateauroux. De verwachtingen zijn niet voor niks hoog gespannen. Gerard beleeft een top seizoen met dit jaar reeds 5 eerste prijzen in de CC Graafschap. En dan plots is de rode weduwnaar de NL 2017-182829, welke op een bonnetje is gekregen van de Comb. Bouwman, ‘s-Heerenberg, thuis. Een vroege duif dat is zeker! Hoe vroeg zal later blijken als de balans wordt opgemaakt. De jaarling weduwnaar wint de 1e prijs in Dagfondclub Achterhoek Twente, de 1e prijs in Afdeling 9, de 2e prijs in Sector 3 en de 11e prijs Nationaal. Een reeds sterk seizoen krijgt nog eens extra glans met een prachtige overwinning in groot verband op de klassieker Chateauroux. 

 

Gerard van de Bovenkamp zit zijn hele leven al tussen de duiven. Niet alleen is hij een sterke programma speler en keurmeester ook bestuurlijk draagt hij al jaren zijn steentje bij. Zo is hij voorzitter van CC de Graafschap, Kring 3 en Dagfondclub Achterhoek Twente. Als een van de oprichters van de Dagfondclub Achterhoek Twente heeft hij dan nu het genoegen een DAT vlucht te winnen.  

 

Gerard is een sterke allround programma speler met een voorliefde voor de dagfond. In 2017 wordt hij 1e OA Snelheid, 1e OA Midfond, 1e OA Jong en 1e A Dagfond in CC de Graafschap. Gerard speelt dubbel weduwschap en beschikt over 50 vliegduiven. Zowel zijn doffers als duivinnen weten van wanten.  De winnende doffer heeft als jong zijn geloofsbrieven al afgegeven door het winnen van het 1e duifkampioenschap in de vereniging. Dit jaar won de doffer al een kopprijs op Quievrain met de 2e prijs in de CC Graafschap. Een getalenteerde alleskunner dus. 

 

Gevraagd naar een goed advies geeft Gerard het volgende aan. Probeer je duiven op natuurlijke basis zo gezond mogelijk aan de start te brengen maar laat je duiven wel regelmatig controleren door een gespecialiseerde dierenarts of ze inderdaad goed gezond zijn. Verder vindt hij dat duiven zoveel mogelijk ervaring moeten opdoen, iets waar ze in hun vlieg carrière veel plezier van zullen hebben. 

 

Gerard van harte proficiat met deze prachtige overwinning. 

 

Namens bestuur Dagfondclub Achterhoek Twente 

 

Gerard van de Aast