MENU

Verslag Gien E23

 Eric Prinsen winnaar Gien dagfondclub DAT afdeling 9

 

 

Zaterdag 8 juli zou de tweede dagfondvlucht vanuit Blois vervlogen worden. Echter de weervoorspellingen waren van dien aard dat er na overleg met de lossingcommissies van afdelingen 7-8-9 besloten werd om uit te wijken naar Gien. Achteraf een goede beslissing: de duiven konden waren gelost om 10.30 uur waardoor wij in tegenstelling tot andere afdelingen toch op zaterdag nog een concours hadden.

 

De ervaring leert dat wanneer duiven op koers liggen de duiven goed naar huis komen. Dat de duiven grotendeels de wind tegen hadden blijkt wel uit de snelheid, waardoor de supers veelal op kop kwamen.

 

Een van die supers is de H 2013-1899198 van Eric Prinsen uit Winterswijk. Deze liefhebber, die al menigmaal een nationale vlucht wist te winnen, presteerde het op Gien om met maar 10 duiven 7 prijzen te behalen in het DAT-concours. Het bijzondere aan deze duif (soort H. Goossens, Lichtenvoorde) is dat hij tot eind april op het kweekhok vertoefde. Omdat zijn oude vak in het weduwnaarshok leeg kwam en Eric er nog niets speciaals uit gefokt had, heeft hij deze duif teruggeplaatst en zoals je ziet zijn de wonderen de wereld niet uit. Op dit moment 8x mee en 8x prijs. Ook de tweede duif (zoon nationale winnaar Berlijn en Londen) en derde duif (soort Wessel Regtop) komen in de top 25 van de uitslag.

 

Dat Eric zo vroeg in de oosthoek van de afdeling een eerste zou vliegen verbaasde hem wel, blijkbaar zijn ze een stuk Duitsland ingevlogen en hebben ze toch nog een vleugje westenwind meegepakt.

 

Eric doet naar eigen zeggen niets bijzonders, de verplichte dingen en voer van Wielink en Jan Keen light.

 

Dat de duivensport hard achteruit gaat betreurd hij ten zeerste, we moeten zien dat we de sport leuk en betaalbaar houden. Hij zou graag zien dat er maar 1 vlucht in het weekeinde gehouden wordt en dat we onderscheid maken in vluchten met 1 en 2 dagen mand. Het moet toch mogelijk zijn een programma te maken waarop we wekelijks een vlucht hebben zodat de belasting voor functionarissen en liefhebbers in de vereniging minimaal is.

 

Eric veel succes op de aankomende vluchten

 

Bart Bomers